Renk Radyo

Renk Radyo
  • 0
  • 67
  • 26 Kasım 2021
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (No Ratings Yet)
  • +
  • -

Renk Radyo

Renk Radyo İnternet’ten Tüm Dünyaya

İnternet dünyası hızla gelişirken günümüzde bir çok platform dijitale dönüşmüş durumda, bundan faydalanan sektörler arasına radyolar da katılmış oldu.

"<yoastmark

Renk Radyo günümüz teknolojisine ayak uydurarak dijital platforma giriş yapmış bulunmaktayız, eskiden insanlara sadece karasal frekanslı FM bandı üzerinden ulaşırken belli başlı yerel, bölgesel, ve ulusal radyo olarak hizmet verilebiliyordu, fakat bu durumda sadece bulunduğunuz ülkeye yayın yapmakla kalmıyor bütün dünyaya sesinizi duyurabiliyorsunuz.

Gerek şarkıların seçimleri gerek yayıncılarımızla sizlere sesimizi duyurmaya, sizlerin tercümanı olmaya geldik. İlkelerimiz arasında din, dil, ırk, mezhep ve en önemlisi T.C. nin bölünmez bütünlüğünü korumaktır, yayıncılarımızı ve şarkı seçimlerimizi ona göre hazırlıyor ve programa dahil ediyoruz. Yayın esnasında üsluba ve diksiyona önem vermekteyiz ki bu bütün radyolarda aranan özellik ve bir prensiptir. Biz bir şirket değiliz şahıs üzerine kurulmuş kişisel bir web, internet, radyosuyuz umarız hep birlikte iyi vakit geçireceğimiz nice güzel günlerimiz olur. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.

Radyo Nedir? Yayınlanan elektromanyetik dalgaları alıp, duyulabilen sese çeviren devrelerden oluşmuş cihaza radyo denir. Radyonun sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. Elektrik dalgalarının özelliğinden yararlanarak seslerin iletilmesi sistemi.
  2. Elektrik dalgalarıyla düzenli olarak yayın yapan istasyon ve bu istasyonun programlarını düzenlemekle görevli kuruluş.
  3. Bu istasyonun yayınlarını alan araç: “Kasabanın matemine hürmet olarak bu akşam radyo susturulmuştu.”- R. N. Güntekin.
  4. Radyo Ve Radyoculuk
  5. Radyo günü etkinlikleri başladı
  6. Radyo Yayın Programları

Türk Dili dergisinde Kırgız Türkçesinde radyo anlamında kullanılan үналгы /ünalgı/ sözünün Türkiye Türkçesinde kullanılması da gündeme getirilmiştir. Radyoyu Marconi icat etmiştir. Popüler radyolar iki tür modülasyonu almak üzere dizayn edilmişlerdir: AM (Genlik Modülasyonu) ve FM (Frekans modülasyonu).

Genlik modülasyonunun; taşıyıcılı yayın, SSB (Single side bant- Tek bantlı yayın) ve CW (Continuous Wave- Daimi dalga) olmak üzere alt bölümleri vardır.

Normal bir radyo alıcısında Orta Dalga (MW- Mid Wave) ve FM, bazen de uzun dalga (LW- Long wave) bulunmaktadır. Kısa dalga (SW- Short Wave) radyoları kalitesine ve çeşidine göre alış tayfi değişmektedir. Aşağıdaki bantlar uluslararası yayın yapan kurumlara ayrılmıştır. Bu istasyonlar genelde AM (genlik modülasyonu(Amplitude Modulation) ile yayın yapmaktadır. Bu tür yayınları dinleyenlere SWL (Short Wave Listener – Kısa Dalga dinleyicisi) denmektedir.

Kaynak : Wikipedia

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir